ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

חמצון

נפתח על-ידי ד"ר ארז ליבל ב: 14/02/2012, 22:29. לנושא יש 12 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • חמצון

06/02/2012, 17:15

שלום לרופאי המשפחה,

קראתי שקיימת בעיה של "חמצון ה-LDL" (זאת בנוסף לרמה גבוהה של הכולסטרול הרע), ושהיא נגרמת, בין השאר, ע"י המתקה בממתיקים מלאכותיים. אבקש לדעת מה טיבה של הבעיה הנ"ל, איך מאבחנים אותה, והאם נחוץ וניתן לטפל בה כאשר היא מאובחנת?    בברכה,     רעיה

• חמצון

06/02/2012, 20:36

ישנה תיאוריה שאומרת שחיחצון מחיש תהליכים דלקתיים ולבסוף זה מביא גם לטרשת עורקים, ולכן החשיבות של נוגדי חימצון שונים, אבל עד היום לא הצליחו להוכיח חד משמעית שמתן חיצוני של נוגדי חימצון אכן עוזר, וגם עד היום לא הוכח הקשר באופן ברור בין ממתיקים מלאכותיים לתוצאות לא רצויות על הבריאות, אם כי ברור והגיוני שתמיד עדיף לשתות מים...
  • עדיף מים בלבד?

08/02/2012, 18:41

ד"ר פלורנטין שלום,

מה כוונתך בסיפא של תשובתך? האם עדיף להסתפק בשתיית מים בלבד במקום לשתות באופן מאוזן, למשל, 2 כוסות מים + 2 כוסות סודה (עם או בלי תרכיז פירות) + 2 כוסות לימונדה ביתית (מומתקת בממתיק) + 3 ספלי קפה (מומתקים כנ"ל) + כוס תה (מומתקת כנ"ל) - כולם ללא סוכר בכלל? האם קפה, תה ולימונדה (מומתקים כנ"ל) - נזקיהם גדולים מיתרונותיהם? אזכיר שמדובר במבוגרת רזה, פעילה, שתזונתה מאוזנת, ללא בעיות בריאות מיוחדות (פרט לרמת סוכר שמתקרבת לגבול הנורמה - נעה בין 99-90 בצום, ובגלל זה נמנעת מהמתקה בסוכר). אודה להבהרתך. רעיה

• כן!

09/02/2012, 9:28

תמיד מים יותר בריא מכל סוג של שתייה אחרת
  • קפה, תה

09/02/2012, 17:28

שלום לרופאה,

אני קראתי לא אחת במאמרים בתחום התזונה ששתיית קפה ותה תורמת לבריאות תרומה חשובה. לכן תשובתך תמוהה מאוד בעיני, ובעיקר לא ברור לי על איזה מידע היא מבוססת.  אכיר לך תודה אם תפני אותי לשמו של כתב עת רציני  בו פורסם, ותאריך פרסומו, או שתצרפי אותו כקובץ.

בגבוד רב,  אלעד

• משקאות והשפעתם על בריאות

10/02/2012, 8:51

הכוונה בתשובתי היא שעדיף שתיית מים על כל שתייה ממותקת או ממותקת באופן מלאכותי. לגבי בקשתך למאמרים- ישנם מאמרים רבים המדברים על נזקים כתוצאה משתיית שתייה ממותקת כולל השמנה נטייה לסוכרת וכו.לבקשתך מצורף מאמר לדוגמה:http://epsl.asu.edu/ceru/Articles/CERU-0406-224-OWI.pdfלגבי הסגולות של תה או קפה אכן יש מאמרים רבים ושונים חלקם מדברים על תועלת וחלקם על נזקים של קפאין, או תה או קפה. זה לא העיקר בתשובה, זהו חלק אנקדוטלי ולא משמעותי. ניתן לשתות תה או קפה או לא לשתות וההשפעה על הבריאות של שתיה או אי שתייה לא ברורה כי יש מאמרים לכאן ולכאן ודיעות למכביר.בכל מקרה מה שברור לנו היום בוודאות: למשקאות ממותקים יש חלק מאוד נכבד בתחלואה של העולם המערבי, וזה מה שרציתי להדגיש, מקווה שכעת תשובתי ברורה יותר.
  • אילו משקאות בדיוק?

10/02/2012, 11:35

ד.נ.

המאמר שרשמת את פרטיו איננו מופיע ברשת. כנראה נפלה בו טעות באחת האותיות, או הספרות, או הסימנים, המוצגים בו. כמו כן, חלוקתו בתשובתך לשתי שורות מסבכת את פענוח זהותו. האם תוכלי בבקשה לצרף אותו כקובץ, או כקישור שניתן להגיע אליו בלחיצה פשוטה עליו, כמקובל?

ושאלה נוספת, בבקשה:  האם הביטויים "שתייה ממותקת"/"משקאות ממותקים" בתשובתך כוללים גם תה/קפה ממותק, ובירה מאלט דיאט? האם המאמר שציינת כולל את המשקאות הללו בהגדרתו את המונחים האלה? כי עפ"י המידע שפורסם בעניין זה, לא הוכח שהמתקה בכמות המאושרת ע"י FDA לגבי כמה ממתיקים מלאכותיים גורמת נזקים כלשהם. 

בברכה,  אלעד

• השפעה בריאותית של משקאות

10/02/2012, 17:09

שלום לרופאה,

האם פורסם מאמר רציני כלשהו בעיתונות הרפואית/תזונתית שלא רק מדבר על נזקי קפה/תה, ולא רק מביע דעות על כך, אלא גם מוכיח כי, בסה"כ, חסרונות הקפה/תה הממותקים בממתיק מלאכותי, המאושר לשימוש כבטוח, גדולים מיתרונותיהם? מתי והיכן פורסמו?

כמו כן, באיזה כתב עת ומתי פורסם המאמר אליו התייחסת בתשובתך?    עמוס

• המשך

11/02/2012, 22:20

http://epsl.asu.edu/ceru/Articles/CERU-0406-224-OWI.pdf
  • לגבי ממתיקים מלאכותיים

11/02/2012, 22:34

אין הוכחה לנזק ישיר של ממתיקים מלאכותיים אבל פורסמו מאמרים שקושרים ממתיקים מלאכותיים להשמנה. תעשה בגוגל ממתיקים מלאכותים + השמנה ואני מניחה שתוכל למצוא.
  • אין תוצאות לחיפוש המוצע

12/02/2012, 10:32

ד.נ.

גם לקישור ה"מתוקן" שרשמת מתקבלת הודעה חד-משמעית - no results.

אני מציע ומבקש שתרשמי את זהות המאמר - שם המחבר, שם המאמר, שם כתב העת ותאריך הפרסום.

ובאשר להשפעת ממתיקים על השמנה - מאחר שאני רזה, אינני מודאג מהשמנה. אם כבר, אז אני קצת מודאג דווקא מחוסר יכולתי להעלות במשקל - על אף תיאבוני הגדול. האם השמנה היא התוצאה השלילית היחידה שייתכן שקיימת כתוצאה מממתיקים, ולכן עבור אדם רזה - אין זו השפעה שלילית כלל ואין בעיה בשימוש בהם?   בברכה,  אלעד

• מתי ואיפה פורסם?

12/02/2012, 21:50

דוקטור פלורנטין שלום רב,

גם אני לא מצאתי את המאמר בקישור שרשמת. מי כתב אותו והיכן פורסם?  עמוס

• משקאות ממותקים

14/02/2012, 22:29

• הצטרף ב 19/05/2008
    • מנהל מרפאת "איתנים" של הכללית בנתניה
    • 50 הודעות הכי טובות
      זכר
    אין מניעה לשתות דיאט מאלט (מכילה ממתיקים מלאכותיים). שתיה ממותקת הינה ממותקת ללא קשר לאופי ההמתקה. שתייה יכולה ממותקת עי סוכרים פשוטים או ממתקים מלאכותיים. מומלץ להמעיט בסוכרים פשוטים. לא ברורה עדיין השפעתם של ממתיקים מלאכותיים על בריאותינו