|
|

|
 |
|
|
|
נושא |
|
|
צריכה דחוף המלצה על רופא נוירולוג באיזור הצפון
|
|
02.02.2013
|
|
|
מלי
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
העובד עם כללית או פרטי
העיקר המלצות טובות
|
|
|
|
|
 | |
|
המלצה | 02.02.2013 |  | ד"ר איריס שהם
| - |
|
|
| | | | |
כאן זה פורום של רופאי נשים
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
LYM% 45 % 20 40 45 הערות והסבר גרף
|
|
02.02.2013
|
|
|
לקוח כללית
|
1
|
|
|
|
|
|
 | |
|
בדיקה | 02.02.2013 |  | ד"ר איריס שהם
| - |
|
|
| | | | |
הבדיקה תקינה. מפנה אותך לפורום בריאות המשפחה
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
פוריות בגיל 36
|
|
02.02.2013
|
|
|
לקוחת כללית
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
אני בת 36 אחרי7 לידות.לא קיבלתי את המחזור החודשי כבר חצי שנה מהלידה.לפני 3 שבועות היה לי הפרשות ורודות.האם זה מחזור?האם בגיל כזה אני עדיין פוריה ואני יכולה להביא עוד ילדים עד לגיל 40?מתי מתחילים השיבושים בביוץ ובמחזור החודשי?(אני שומרת טהרת המשפחה ולא מונעת הריון)
|
|
|
|
|
 | |
|
פוריות | 02.02.2013 |  | ד"ר איריס שהם
| - |
|
|
| | | | |
לא ציינת עד מתי הנקת,יתכן שזה היה המחזור.בכל מקרה בגיל זה את עדיין פוריה ויכולה הביא עוד ילדים
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
משך חיי ביצית לאחר ביוץ תלוי הגיל האשה?
|
|
02.02.2013
|
|
|
מירי
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
האם זה נכון שככל שמתבגרים משך חיי הביצית להפריה הולכים ומתקצרים? כלומר, אם בגיל 20 משך חיי הביצית הןא 24 שעות אז בגיל 40 משך חיי הביצית הוא 12 שעות בלבד?. תודה
|
|
|
|
|
 | |
|
חיי ביצית | 02.02.2013 |  | ד"ר איריס שהם
| - |
|
|
| | | | |
מה שמשתנה עם הגיל זה הזמן לפני הביוץ בו מתפתחת הביצית,הוא זה שמתקצר.(ולכן מתקצרים המחזורים)
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
דימומים בלי מחזור
|
|
02.02.2013
|
|
|
ילנה
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
היי, היום לאחר שהתפנתי שמתי לב שאני מדממת טיפה, לא דימום כמו של מחזור אלא חלש יותר. אני לוקחת גלולות דיאנה באופן קבוע וסיימתי מחזור לפני כשבוע ככה שאני גם לא צריכה לקבל מחזור.
רציתי לדעת ממה יכול להיווצר הדימום?
|
|
|
|
|
 | |
|
דימום | 02.02.2013 |  | ד"ר איריס שהם
| - |
|
|
| | | | |
דימום מאד נפוץ תחת גלולות ,יעבור ולא מדאיג
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
תחתוניות
|
|
01.02.2013
|
|
|
אני
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
שלום. שתי שאלות:
1. בחודשים האחרונים יש ביומיים האחרונים של המחזור צריבה באיזור שבו משתינים. לא צריבה בנרתיק, אלא דווקא בפתח השתן. הצריבה אינה נמצאת בתחילת המחזור וגם לא בין מחזור למחזור, רק ביומיים-3 האחרונים. למקרה של פטריות חיידקים וכו', קראתי באינטרנט, אין שום הבדל בהפרשות.
2. שמעתי לאחרונה שסבון אינטימי ותחתוניות דווקא מזיקים למאזן החיידקי באיזור. האם זה נכון??? אם כן, איך אפשר להימנע מתחתוניות? בגיל שלא היה שימוש בתחתוניות תמיד הייתה לחות וריח על התחתונים ואף על המכנסיים, אז איך אפשר בלעדיהן?
פרטים: גיל 20. ללא יחסי מין.
|
|
|
|
|
 | |
|
O | 02.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
תחושת צריבה אפשרית ומוכרת. שילחי תרבית שתן אם לא עובר. לגבי תחתונית אין בעיה. בריאות
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
האם הפרומילוט נור יכול לגרם לנזק קשה?
|
|
30.01.2013
|
|
|
מיטל
|
3
|
|
|
| |
|
|
|
האם זה באמת נכון מה שטליה כתבה או היא סתם כתבה? האם הפרומילוט נור יכול לגרם לנזק קשה? טליה כתבה: "מיטל שלום, אני השתמשתי מס' ימים בצרה הזאת והכדור כמעט הרג אותי, אישפוזים וכו'...זה נדיר אחד למיליון...ואני זכיתי...התנפחתי ברגלים, כל השרירים הפכו לאבן, כאבי ראש נוראים, תסמינים תרומבומוליים, לחץ בחזה...ולחץ דם שטיפס...אני יכולה לספר שמאז אני סובלת מכאבי שרירים ומשרירים תפוסים במיוחד...אז זו ההתנסות שלי, נדיר, אבל קורה...בהצלחה
- . האם זה באמת נכון מה שטליה כתבה או היא סתם כתבה?
|
|
|
|
|
 | |
|
? | 30.01.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
אין תרופה ללא תופעות לואי, התרופה סהכ בטוחה. אם טליה כתבה באמת או סתם תשאלי אותה...
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
מעקב ביוץ
|
|
01.02.2013
|
|
|
אלמונית לקוחת כללית
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
לפני שלושה שבועות וחצי היה לי הפרשות ורודות.השאלה אם הגוף ניסה לבייץ לפני זה?ואיך אני אמורה לעקוב אחרי הביוץ במקרה כזה?
|
|
|
|
|
 | |
|
? | 01.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
זה ממש לא משנה. לא מכיר מושג כזה גוף שמנסה לבייץ. קיראי כתבה בחומר קריאה למעלה על ביוץ. בריאות
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
אנדומטריוזיס וגירוי יתר שחלתי במסגרת טיפולי פוריות
|
|
31.01.2013
|
|
|
מבוטחת כללית
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
ערב טוב,
חולת אנדומטריוזיס קשה מאוד (דרגה 4) + כרוניות נוספות שהתיישבו עליי. נותחתי לפני למעלה משנה ומאז מצבי החמיר. לאחר הניתוח טופלתי בדקפפטיל+גלולות ברצף למעלה מחצי שנה שהחמירו את מצבי ועוררו את המערכת. נכנסתי לטיפולי פוריות. הרופאים נתנו לי טיפול לא מתאים (מבחינת מרכיביו ומינוניו) והכניסו אותי לגרוי יתר שחלתי אשר לא איפשר כניסה לשאיבת ביציות. חלפו למעלה מחמישה חודשים מאז וחרף העובדה שאני על ויזבל (בין היתר) המערכת לא נרגעת. מהן ההשלכות של גירוי היתר על הפוריות, על האנדומטריוזיס, על הרזרבה השחלתית (אציין כי הפרמטרים ההורמונאליים שלי תקינים לחלוטין ובכלל זה AMH=2.64. בת 41.5) לאור עשרות הזקיקים שירדו לטמיון. וכן - מהן ההשלכות מן ההיבט של סיכון לסרטן?
חן חן
|
|
|
|
|
 | |
|
אנדומטריו | 01.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
זאת בדיוק דוגמא של מקרה שהיעוץ צריך להיות אצל רופא שמכיר אותך ואת המקרה על כל פרטיו כולל מה היה הטיפול והתגובה. לגבי השלכות על העתיד ועל סרטן לא צפויות כאלה השלכות. הלכת רחוק מידי. בריאות
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
הידבקויות לאחר ניתוח קיסרי חירום-דחוף
|
|
31.01.2013
|
|
|
יולדת מודאגת
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
שלום רב
לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח קיסרי חירום בעקבות רעלת הריון וירידת דופק עובר בשבוע 34+4. לא נחתי לאחר הניתוח הלכתי המון ומייד כשהשתחררתי חזרתי למלאכת עבודות הבית עם הכאבים והנפיחות ברגליים.
אני סובלת מאז הניתוח בהתקפים של כאבי בטן,מיעוט שתן וקיבה רכה-שילשו לים בעיקר. הבנתי שיכול להינות שיש הידבקויות ורצוי לבדוק. איך בודקים? איך רופא נשים רואה את ההדבקות? מה הטיפול שניתן?!
תודה רבה
|
|
|
|
|
 | |
|
אין קשר | 01.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
אין קשר לפעילות והידבקיות. פני ליעוץ אם יש לך כאבים. בריאות
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
הריון
|
|
31.01.2013
|
|
|
מור
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
שלום אני בשבוע12-+4 ימיים רצתי לדעת עם סמה את הידי מתחת לבטן קרוב לרחם יכולה להרגיש את הדופק ?
|
|
|
|
|
 | |
|
לא | 01.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
עדיין לא. בריאות
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
מרשם לכדורים להחזרת המחזור החודשי
|
|
31.01.2013
|
|
|
אלמונית לקוחת כללית
|
1
|
|
|
| |
|
|
|
אני בת 35 ו-9חודשים.ילדתי לפני 5חודשים את הילדה השביעית שלי.אני לא מניקה ולפני שלושה שבועות היה לי כמה ימים הפרשות ורודוהשאלה אם זאת היתה הווסת וניסיון ביוץ? והאם כדי לקחת מרשם לכדורים שיחזירו לי את המחזור,האם הם מחזירים גם את הביוץ,או שזה מסוכן לקחת אותם?.אני לא מונעת הריון נוסף .
|
|
|
|
|
 | |
|
אין תורך | 01.02.2013 |  | פרופ' אייל שיינר
| - |
|
|
| | | | |
ייתכן וזה מחזור. בכל אופן אין צורך בטיפול. סבלנות.
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
תוצאות מעבדה תרבית שתן
|
|